dilluns, 27 d’octubre del 2008

Ha mort Francesc Espriu


Avui dilluns dia 27 d'octubre ha mort Francesc Espriu. Fou un dels fundadors del Front Nacional de Catalunya. Patriota exemplar fins el darrer alè de la seva fecunda vida, com demostra l’haver participat en la presentació dels actes del centenari de l’estelada.

L’any 2007 els companys de l’associació patriòtica Catalunya 1640 van impulsar la recuperació de la commemoració del Corpus de Sang, i van instituir la medalla “Pau Claris”. Aquell primer any es va voler homenatjar el Front Nacional de Catalunya, i en Francesc Espriu va recollir la medalla en nom del Front i de tots els seus heroïcs militants.

Les paraules amb què s’il·lustra al web de Catalunya 1640 el moment de la recollida de la medalla és el millor homenatge i record que podem tenir en aquests moments:

“Per part del Front Nacional de Catalunya ha recollit la medalla "Pau Claris" el sr. Francesc Espriu, que va ser fundador del FNC i en va ser també el darrer secretari general. La seva participació en la fundació de FNC, l'any 1939, quan el partit, fundat per diferents nuclis de patriotes a l'exili, encara no tenia ni nom, i el fet de ser-ne l'últim secretari general, l’any 1990, denoten una vida sacrificada per Catalunya, plena de coratge i de valor... una vida, en definitiva, que és un autèntic exemple per a tots nosaltres. El valor i el compromís patriòtic d’Espriu en un context terrible per a Catalunya ens ha d’esperonar a tots a lluitar per un futur millor, que miri més enllà de la podrida situació política que ens toca viure en el dia a dia.”

Descansi en pau. A nosaltres ens toca ser dignes de l’herència que hem rebut d’ell i de tants altres patriotes que han consagrat la seva vida a la lluita per una Catalunya Lliure.

dimarts, 21 d’octubre del 2008

Dol per Ricard Maxenchs


Quan encara estem festejant el 15è aniversari de la nostra Penya, ens arriba la trista notícia de la mort d’en Ricard Maxenchs. Des d’aquest bloc oficial de la Penya volem donar el nostre condol, i acompanyar en el sentiment, a la família d’aquest gran barcelonista. Ens afegim així al dol de tot el barcelonisme per la mort d’una bona persona, i un dels únics directius del Club que sempre va ser i estar amable, atent i predisposat a ajudar-nos en tots els tractes i relació que hi vàrem mantenir.

Descansi en pau.

dilluns, 20 d’octubre del 2008

Festa del 15è aniversari de la penya!

Divendres 10 d’octubre vam fer el sopar de celebració del XV aniversari de la Penya Barcelonista Creu de Sant Jordi. Va ser tot un festival.

Vam començar amb un bon sopar en un cèntric hotel de Barcelona, enmig d’un molt bon ambient de camaraderia i gaudint de la presència de bons companys del Grup Fidel, de Hammers BCN, Almogàvers i la Penya Barcelonista de Cardedeu.

Durant el sopar vam fer presentació del nou web de la penya, que podeu trobar en aquest link. I també vam veure uns quants videos del darrer desplaçament a Glasgow. Quins grans videos! Vam vibrar tots i vam disfrutar del muntatge musical del nostre company XC. Després dels brindis i càntics de rigor vam marxar cap al bar on feiem la festa, al Poble9.

La festa va ser animadíssima i regadíssima de cervesa. Durant la festa vam estar projectant un muntatge fotogràfic dels 15 anys de penya. La cosa es va allargar fins altíssimes hores de la matinada, enmig de la nostra música i una certa bogeria ambiental...

Us deixem un enllaç amb un video de la festa i amb el discurs del president durant el sopar.

Gràcies a tots els que vàreu venir... i fins la propera, que esperem no sigui d’aquí a 15 anys...

DISCURS DEL PRESIDENT DE LA PENYA DURANT EL SOPAR DE CELEBRACIÓ DEL XV ANIVERSARI
Primer de tot agrair als socis i amics de la penya haver vingut al sopar i disculpar un munt de gent que per temes personals no han pogut venir.

Saludar especialment els amics del Grup Fidel, de la Penya Barcelonista de Cardedeu, d’Almogàvers i dels Hammers Barcelona per compartir amb nosaltres aquests 15 anys de penya i 10 de secció de bàsquet.

El Barça i el que representa és el que ha unitat a la gent de la Penya. Alguns fundadors provenien de Boixos, dd’altres de la pedrera patriòtica, fins i tot d’aquelles primeres coneixences a la candidatura del Sixte Cambra. En tot aquest temps hem compartit tardes i nits de futbol i de militància política.

Després del retorn de Wembley i havent comprovat el nostre poder de convocatòria vam decidir, l’Onze de Setembre del 1993, fundar la Penya Barcelonista Creu de Sant Jordi. Però no una penya normal, sinó una penya com el nostre Club, on barcelonisme i catalanisme són el mateix.

Alhora, vam decidir recuperar un dels nostres símbols nacionals: la Creu de Sant Jordi (la bandera dels Bons Homes, la bandera del poble). I com podem comprovar, actualment la Creu de Sant Jordi és usada per un munt de penyes i de culés. Creiem, humilment, que hi hem ajudat.

Barcelonisme i catalanisme, els dos grans sentiments que inspiren la nostra penya, el lema de la qual és ORGULL CATALÀ, FIDELITAT BLAUGRANA. Els mateixos sentiments del fundador del Club, Joan Gamper, dels primers socis i jugadors, del president màrtir Josep Sunyol, i de tants culés que els han anat transmetent generacionalment.

Culés, aixequeu la copa i cridem ben fort: Visca el Barça i Visca Catalunya Lliure!

dijous, 2 d’octubre del 2008

15 anys… i amunt!


Tal i com ja vam dir en un post anterior, enguany a la gran Penya Barcelonista Creu de Sant Jordi estem de cel·lebració. Fem 15 anys de penya. I ho cel·lebrarem…

Fa 15 anys un grup d’amics i patriotes que coincidíem al Gol Sud del Camp Nou vam decidir formar una penya. I ho vam fer. Donàvem forma així al que ja existia prèviament: amistat, camaraderia, patriotisme i passió pel Barça. La nostra penya no neix per començar, sinó per a concretar, per a formalitzar el que ja estàvem fent des de feia molts anys: militar en el catalanisme i en el barcelonisme. Seguir l’equip a tots els desplaçaments que podíem i fotre’ns totes les festes que podíem.

Pensàvem, tanmateix –i pensem-, que calia una penya com la nostra. Una penya que apostés de manera inequívoca i explícita per defensar la comunió entre catalanisme i barcelonisme. I que no es podia entendre de cap manera el que era el FC Barcelona sense entendre el país.

L’estructura de penya ens va permetre postular-nos públicament en la defensa d’aquesta idea de catalanitat vinculada al FC Barcelona. Així, per exemple, són memorables les nostres intervencions als congressos de penyes demanant que es fessin en català.

Des d’aquell Onze de Setembre del 1993 hem viscut moltes coses. Però tots hem continuat fidels al nostre barcelonisme i al nostre catalanisme. I difonent la idea.

Hem crescut i hem consolidat la penya. Tenim una web i tenim un bloc. Tenim un munt de socis a la penya superactius i implicats en la defensa de la terra i del nostre club. La majoria de nosaltres som socis del FC Barcelona. I la majoria de nosaltres ens trobem, en la prèvia als partits, per fer unes birres.

Les nostres pancartes –i especialment la Creu de Sant Jordi-, des de la nostra fundació han estat presents a infinitat de camps de futbol donant suport al nostre club. No hem fallat mai, i no fallarem. Ens agrada veure, a més, com la Creu de Sant Jordi ha esdevingut un símbol àmpliament estès pel Gol Sud i per tot l’estadi. Hem recuperat i estès un dels més preuats símbols de la catalanitat. I ens n’en sentim orgullosos.

El proper cap de setmana, concretament divendres dia 10 d’octubre, commemorarem els nostres 15 anys d’existència de la penya. Ho farem privadament, i entre amics. Amb un bon sopar i després amb una festa a un bar del Poble Nou. Si a algú de vosaltres no us ha arribat la invitació, feu-nos ho saber.

Visca la terra!
Visca la Penya Barcelonista Creu de Sant Jordi!
Visca el Barça!
I Visca Catalunya!

Com diuen els nostres amics formenterencs, amb qui estem joiosament agermanats “molts anys i bons!”

Free Counter and Web Stats