dijous, 2 d’octubre del 2008

15 anys… i amunt!


Tal i com ja vam dir en un post anterior, enguany a la gran Penya Barcelonista Creu de Sant Jordi estem de cel·lebració. Fem 15 anys de penya. I ho cel·lebrarem…

Fa 15 anys un grup d’amics i patriotes que coincidíem al Gol Sud del Camp Nou vam decidir formar una penya. I ho vam fer. Donàvem forma així al que ja existia prèviament: amistat, camaraderia, patriotisme i passió pel Barça. La nostra penya no neix per començar, sinó per a concretar, per a formalitzar el que ja estàvem fent des de feia molts anys: militar en el catalanisme i en el barcelonisme. Seguir l’equip a tots els desplaçaments que podíem i fotre’ns totes les festes que podíem.

Pensàvem, tanmateix –i pensem-, que calia una penya com la nostra. Una penya que apostés de manera inequívoca i explícita per defensar la comunió entre catalanisme i barcelonisme. I que no es podia entendre de cap manera el que era el FC Barcelona sense entendre el país.

L’estructura de penya ens va permetre postular-nos públicament en la defensa d’aquesta idea de catalanitat vinculada al FC Barcelona. Així, per exemple, són memorables les nostres intervencions als congressos de penyes demanant que es fessin en català.

Des d’aquell Onze de Setembre del 1993 hem viscut moltes coses. Però tots hem continuat fidels al nostre barcelonisme i al nostre catalanisme. I difonent la idea.

Hem crescut i hem consolidat la penya. Tenim una web i tenim un bloc. Tenim un munt de socis a la penya superactius i implicats en la defensa de la terra i del nostre club. La majoria de nosaltres som socis del FC Barcelona. I la majoria de nosaltres ens trobem, en la prèvia als partits, per fer unes birres.

Les nostres pancartes –i especialment la Creu de Sant Jordi-, des de la nostra fundació han estat presents a infinitat de camps de futbol donant suport al nostre club. No hem fallat mai, i no fallarem. Ens agrada veure, a més, com la Creu de Sant Jordi ha esdevingut un símbol àmpliament estès pel Gol Sud i per tot l’estadi. Hem recuperat i estès un dels més preuats símbols de la catalanitat. I ens n’en sentim orgullosos.

El proper cap de setmana, concretament divendres dia 10 d’octubre, commemorarem els nostres 15 anys d’existència de la penya. Ho farem privadament, i entre amics. Amb un bon sopar i després amb una festa a un bar del Poble Nou. Si a algú de vosaltres no us ha arribat la invitació, feu-nos ho saber.

Visca la terra!
Visca la Penya Barcelonista Creu de Sant Jordi!
Visca el Barça!
I Visca Catalunya!

Com diuen els nostres amics formenterencs, amb qui estem joiosament agermanats “molts anys i bons!”

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ostia les banderes !!! S'han de refer i fer-les mes grans !! Una va desapareixer a la final de Paris. L'altra se la varem cedir al nostre amic Ramon.

Cal refer-les. Aquesta setmana m'hi poso.

Anònim ha dit...

Realment tenim un problema amb les banderes i pancartes; no conseguim que ens durin gaire, no?

Basil

Free Counter and Web Stats