dilluns, 17 de novembre del 2008

Un projecte engrescador que ja ens ofereix realitats


El culé mig és propens a les crisis nervioses, els nervis i també l’exaltació. Futbol i Barça són passió, per això no ho trobem estrany.

A hores d’ara, finalitzada l’onzena jornada de la lliga, amb el Barça líder destacat a 5 punts de València i Reial Madrid, i amb l’equip classificat per a les següents rondes de la Champions i la Copa, val la pena reconèixer la bona feina d’en Guardiola i de tots els jugadors.

La transformació de l’equip és magnífica. És un equip absolutament nou: començant per l’actitud, i seguint pel joc, el compromís, l’encert. És un equip que, com diu el mateix Guardiola, encara no ha guanyat res. Però és un equip, tanmateix, que ens transmet molt bones vibracions, ens fa gaudir, ens fa sentir-nos orgullosos.

S’ha demostrat que la professionalitat, la disciplina, el treball i el compromís, units a la qualitat que té la plantilla del FCBarcelona dóna resultats. Qualitat sempre n’hem tingut, a les nostres plantilles. Però quan fallen la resta d’elements, no hi ha manera.

Quan tornàvem de París, de guanyar la segona Champions, tots pensàvem que s’iniciava una era triomfal, una etapa on el Barça seria el referent futbolístic d’Europa. Què errats que anàvem. No es van prendre les decisions que eren necessàries, i la deriva ha durat dos anys. Sortosament a hores d’ara, s’ha demostrat l’encert de les mesures preses aquest juny i juliol, l’encert de posar l’equip a les ordres de Guardiola, i el canvi profund que ha emprès com a entrenador.

És un bon moment, per tant, per fer un primer balanç positiu, molt positiu. Les coses s’estan fent bé i han de continuar fent-se així, per part del cos tècnic i, sobretot, dels jugadors. Si es manté aquest compromís, aquesta lluita… els resultats han d’acompanyar.

I és un molt bon moment perquè aquest final de novembre i desembre és un mes clau en la lliga. Ens enfrontarem als tradicionals rivals directes en la lluita per ser adalt: Sevilla, València i Madrid. Aquests partits són molt importants. I és per tant molt important que tots els seguidors estiguem a l’alçada i donem total suport i escalf als jugadors, al club.

L’assistència al camp ha minvat, malgrat l’espectacular joc de l’equip. Al nostre entendre l’assistència al camp ens la fan cada cop més complicada. Les estúpides mesures de l’ajuntament, impedint l’aparcament en les zones del voltant de l’estadi sense oferir cap solució real als milers de seguidors que necessàriament han de fer servir el cotxe per venir a l’estadi n’és un bon exemple. I caldria aixecar la veu contra aquesta estupidesa. Després vindran a fer-se fotos amb l’equip, però mentres tant fan la vida impossible a milers de socis i seguidors.

També hi fa la TV i la barbaritat d’horaris a què ens fa jugar. Això caldria que algun dia s’hi posés fre. És un autèntic escàndol. Si els propietaris del club som els socis, caldria més respecte per als socis, i no consentir que les TV facin absolutament el que vulguin amb el tema horaris. Per no parlar ja del caòtic calendari, on fins la mateixa setmana no se sap ni el dia ni l’hora a què es juguen els partits. Pensem que el model a seguir seria el de la Premier, on des de l’inici de la competició tothom sap quin dia i a quina hora jugarà. Això és ser respectuós amb els afeccionats.

Bé, malgrat tot, el que compta ara és que socis i seguidors tornem a omplir el camp i donem tot el suport al club i a l’equip. Tenim una sèrie de partits molt importants, que poden decidir moltes coses, i un cop més els seguidors podem tornar a ser decisius.

Endavant!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Reconec que jo era un dels que dubtava dels resultats del barça amb en guardiola d' entrenador.
Ara només espero que no s' ens
lesioni el messi i pugui jugar els partits contra sevilla, valència, villareal i madrit...

Basil

Anònim ha dit...

M' havia deixat el partit contra el getafe...
Basil

Free Counter and Web Stats